dissabte, 12 d’abril del 2014

RECEPTA DE CRESPELLS

Ara que arriba Pasqua als vostres fills els agraden molt els CRESPELLS. Vos deix la recepta és molt fàcil i bona de fer i la podeu elaborar amb ells. Disfrutaran.

CRESPELLS
Dificultat: 
Ingredients:
  • 100 g de saïm a temperatura ambient
  • 100 g de sucre
  • 1 vermell d’ou
  • 80 g de suc de taronja
  • 380 g de farina fluixa (normal)
Preparació:
Folrau una llauna de forn amb paper sulfuritzat o untau-la amb un poc d’oli.
Mesclau el saïm amb el sucre i el suc de taronja. Anau incorporant-hi la farina de mica en mica. No n’afegiu més fins que la pasta hagi absorbit l’anterior. Feis una bolla amb la pasta i deixau-la reposar tres quarts d’hora.
Aprimau la pasta de manera que us quedi una capa uniforme del gruix que us agradi i feis els crespells amb els motllets amb formes variades. Col·locau-los ben a prop un de l’altre (no s’estufen en coure) per aprofitar bé l’espai.
Quan tengueu la llauna quasi plena enceneu el forn a 170º.
En tenir la llaunada a punt i el forn calent enfornau-la i coeu els crespells durant 20-30 minuts (depèn del gruix de la pasta; jo els he fet molt primets i en 20 minuts han estat cuits).
Us en sortirà una llaunada si els feis de mig dit de gruix i una i mitja si els feis molt primets com aquests.
En ser cuits deixau-los refredar damunt la llauna i llavors guardau-los dins un pot de vidre, dins una carmanyola o dins una capsa de llauna que tanqui bé. Els podeu conservar dues setmanes bones.